Barselstuen 2.0

Skuespil

En komedie af Kirstine K. Høgsbro - ekstremt frit efter Holberg

Barselstuen 2.0 er en kønspolitisk, antikapitalistisk og værdipolitisk crazy-komedie, der tilmed har en klimakritisk tilgang blandet med race-stereotyper og masser af psykiske knæk.

Kort sagt, alt det som ingen gider høre på mere.

Og dog. I Kirstine K. Høgsbros nye (og ekstremt frie) udgave af Holbergs Barselstuen fra 1723 bliver alt vendt på hovedet, foldet sammen og klasket op på væggen igen. Tilbage står en helt igennem grotesk og særdeles underholdende komedie med alvor i kernen og skarpsleben nok til, at man ikke kun har smilet med sig, når lyset i salen tændes.

Holbergs originale stykke handler om manden Corfitz, der pludselig begynder at tvivle på, om han nu også er far til det barn, hans unge kone netop har født. Den del af klassikeren går igen i Barselstuen 2.0. Til gengæld er scenen sat i 2016, og manden, der har hanrejs-noia hedder Søren og har ikke andet at gøre med Holbergs Corfitz, end at han om få dage skal spille rollen på Det Kongelige Teater. Men inden han når dertil, skal han igennem en klimakatastrofe og et klaustrofobisk barselsbesøg, hvor familie og venner kun bidrager yderligere til hans galoperende paranoia.

Så hvad der skulle have været en hyggelig eftermiddag udvikler sig pludselig til en syret tour de force af selvsving, kærlighedskramper og en række totale sammenbrud – både inden og uden for lejligheden. Men hygges – det skal der. Også selv om afrikanere vælter ned fra himlen i en apokalyptisk dødsstorm, verdenshavene stiger og drikkevandet bliver til syre.

I Moqi Simon Trolins iscenesættelse rusker Barselstuen 2.0 i det selvcentrerede menneske, der trods klodens snarlige undergang febrilsk holder fast i livet, som vi kender det. Der, hvor meget små problemer, er det, der fylder hverdagen for de fleste, og hvor det gælder om at være i godt humør – også hvis det betyder, at man skal have en blind vinkel for det godstog af katastrofer, der tordner lige mod én.


Køb billet
Opera

La bohème (TV-spot)

1.050 views 12. oktober 2018

La bohème Vær klar til hjertebanken og våde øjenkroge, når Puccini lader violinerne spinde i den...

Se video
Køb billet
Ballet

Alice teaser 2018

3.443 views 11. oktober 2018

Alice i Eventyrland Få en forsmag på hvad der venter i balletten Alice i Eventyrland. Læs mere...

Se video
Køb billet
Skuespil

Aladdin

6.768 views 14. september 2018

Aladdin Det Kongelige Skuespil har inviteret instruktør og dramatiker Christian Lollike, der i...

Se video
Køb billet
Skuespil

Amadeus - Mød hovedrollerne

6.233 views 10. september 2018

Amadeus For Mozart kommer de geniale toner let, og han charmerer både konge, adel og smukke...

Se video
Køb billet